Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Άρχισαν οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας – Στο μικροσκόπιο οι ισολογισμοί

Και παράνομες υιοθεσίες από την Κιβωτό; Γιατί βάπτιζαν ξανά τα παιδιά

Οι πρώτοι που ανέλαβαν να «ξεσκονίσουν» λογιστικά βιβλία, λογαριασμούς κι εμβάσματα προς και από την Κιβωτό του Κόσμου ήταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες 24 ώρες κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να ελεγχθούν και με τη βοήθεια ορκωτών λογιστών ισολογισμοί, αλλά και η διάθεση των κονδυλίων. Αν και οι υπεύθυνοι της οργάνωσης παρουσίαζαν στέρηση εσόδων, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κιβωτός του Κόσμου είχε ετήσια έσοδα τα οποία πλησίαζαν το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα από αυτά φαίνεται να παρέμεναν αδιάθετα και στα ταμεία της 500.000 έως 1.000.000 ευρώ. Έτσι οι αστυνομικοί με τη βοήθεια κι άλλων υπηρεσιών αναμένεται να σκανάρουν που ξοδεύονταν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, αν ισχύουν οι πλεονασματικοί ισολογισμοί αλλά και που κατέληξαν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έμεναν ετησίως αδιάθετα.

Στο στόχαστρο όμως έχουν μπει και τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντωνίου, των στενών συγγενών του αλλά και προσώπων που συμμετείχαν ή συμμετέχουν ακόμα στη διαχείριση των οικονομικών της δομής. Έτσι θα ερευνηθεί εάν τα παραπάνω άτομα έχουν χειριστεί σωστά τα ταμεία της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και πως απέκτησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία.