Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Με έβαλαν τιμωρία στο υπόγειο» καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενος

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» από πρώην φιλοξενούμενους, που σοκάρουν με όσα περιγράφουν ότι έζησαν στις δομές, όταν ήταν παιδιά.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, ο Νίκος Ασημακόπουλος, πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», περιγράφει τη ζοφερή καθημερινότητα που ζούσε στη δομή.

«Μας πήραν 12 χρόνων μαζί με τον αδερφό μου από το σπίτι γιατί η μητέρα μου είναι τοξικομανής. Στον πρώτο μήνα που ήμασταν εκεί, ένα βράδυ που πέσαμε να κοιμηθούμε με τον αδερφό μου, μια κυρία ήρθε και τον χαστούκισε γιατί κουνούσε μια σακούλα.

»Μόλις το είδα, έκανα τα πάντα για να μαθευτεί, το έσκασα από την ‘Κιβωτό’, έφυγα να βρω τους συγγενείς μου να τους πω τι συμβαίνει. Ειδοποιήθηκε ο πατέρας μου και του είπαν ότι αν δεν επιστρέψουμε, θα έχει συνέπειες».

Όπως ο ίδιος σημειώνει: «Μόλις γύρισα πίσω, με έβαλαν τιμωρία στο υπόγειο, στις αποθήκες. Ήμουν σε ένα σπίτι στην Πιπίνου στο υπόγειο που είχε ρουχισμό, τρόφιμα, χαρτικά και έκανα τον αποθηκάριο. Τις πρώτες μέρες ήμουν με τα ίδια ρούχα, βρωμούσα, μέχρι που τους παρακάλεσα να αλλάξω».

Σχετικά με όσα έχουν ακουστεί για παράνομες υιοθεσίες, ανέφερε: «Ήξερα δύο παιδιά, αδέρφια, που τα έδωσαν σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες».