ΚΚΕ

Με έργα Σοστακόβιτς το ΚΚΕ τιμά τα 100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν

Τα 100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν συμπληρώνονται φέτος και το ΚΚΕ βρήκε αφορμή για τη διοργάνωση μίας συναυλίας συμφωνικών έργων.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Λένιν την Τετάρτη στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό διοργανώνεται εκδήλωση στην οποία περιλαμβάνεται και συναυλία συμφωνικών έργων σοβιετικών συνθετών.

Με την Ορχήστρατ της ΕΡΤ
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Χρήστου Κολοβού θα ερμηνεύσει δύο μοναδικά έργα αφιερωμένα στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

Ξεκινώντας από το συμφωνικό έργο «Οκτώβρης» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς γραμμένο το 1967 για τα 50 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με την συμφωνία που γράφτηκε το 1927 για τα 10 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση και μια από τις ελάχιστες παγκοσμίως, την «Επετειακή Συμφωνία», του Βολοντιμήρ Θεμελίδη. Ενός συνθέτη ελληνικής καταγωγής που ζούσε στην ΕΣΣΔ της Ουκρανίας και αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους σοβιετικούς συνθέτες της εποχής, όπως τον χαρακτήριζε ο ίδιος ο Σοστακόβιτς.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ στοχεύει και στον πολιτισμό και επενδύει στην προσέλκυση κόσμου και μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τόσο σε έργα που χαρακτηρίζονται κλασσικά μέχρι και τη λαϊκή μουσική. Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, στο στάδιο Πυγμαχίας στο Περιστέρι, με χιλιάδες κόσμου να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ in.gr