Ελλάδα

«Κλειστές» δομές φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που δεν θα είναι… κλειστές ανακοίνωσε η κυβέρνηση

«Κλειστές» δομές φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που δεν θα είναι... κλειστές ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Οι δήμαρχοι των νησιών του Βόρειου Αιγαίου και ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου συμμετείχαν σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με τη συμμετοχή του Γιώργου Γεραπετρίτη και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για να διεκδικήσουν την κατασκευή εντελώς κλειστών δομών φιλοξενίας για τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες όπου εκεί θα διαμένουν μέχρι την απέλασή τους από την χώρα.

Αντί για αυτό πήρα τις… «κλειστές» δομές της κυβέρνησης που μόνο κλειστές δεν θα είναι καθώς θα πρόκειται απλώς για απομακρυσμένους, από τα αστικά κέντρα των νησιών, χώρους που επί της ουσίας δεν θα λύσουν κανέναν πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νότης Μηταράκης στου δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους νησιώτες. Ως προς αυτό το σκέλος ανακοίνωσε ότι θα γίνονται συστηματικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, κάθε δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός τόνισε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνεται πιο ομαλά και ανέφερε ότι κάθε μέτρο που θα ανακοινώνει η κυβέρνηση θα βοηθά στον περιορισμό των ροών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν οριστικά με την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Οπως προβλέπει αυτό, θα κλείσουν το 2020, είπε και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να είναι συνεπείς με τα χρονοδιαγράμματα.