Ελλάδα Επικαιρότητα Πυρκαγές

Kόλαση στην Εύβοια: «Να εγκαταλείψουν την περιοχή» καλούν οι Αρχές τους κατοίκους – «Πύρινη» νύχτα

Στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας κάηκαν κάποιες αγροικίες και στάνες αλλά το χωριό φαίνεται να την γλιτώνει ενώ καλή θεωρείται η κατάσταση και στα Ψαχνά

Η φωτιά ξεκίνησε από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρό. Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης για Κοντοδεσπότι και Σταυρό. 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προκειμένου να μην έχουμε νέο… Μάτι.

Οι άνεμοι ήταν ισχυροί. Αναπτύχθηκαν μετά τις 16:30 τρία μέτωπα. Άμεσα δόθηκε εντολή να διακοπή η κυκλοφορία στον δρόμο από Χαλκίδα για βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι μετά τις 20:00 άρχισαν να πέφτουν, ωστόσο η αποχώρηση των εναέριων μέσων δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι θα πρέπει όλο το βράδυ να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες μόνο με τις μάνικες των πυροσβεστικών οχημάτων.

Το σύνολο της δύναμης της Πυροσβεστικής της Εύβοιας βρίσκεται στην περιοχή

Το μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι, αλλά εκεί δεν κρίνεται απειλητικό για το χωριό, όμως η νύχτα θα είναι μακριά.

Οι καπνοί της Εύβοιας φαίνονται από τον Αϊ Γιώργη Σαλαμίνας και έχουν καλύψει τον ουρανό

Στο μέτωπο λόγω του δύσβετου εδάφους επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ δεκάδες οχήματα έχουν συγκεντρωθεί περιμετρικά για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις.

Ο Κώστας Μπακογιάννης πριν από λίγο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη συγκεκριμένη απόφαση του σημειώνοντας: «Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής».