Ελλάδα Υγεία

Κοροναϊός: Εντείνονται τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας

Κοροναϊός: Γιατροί στην Γουχάν φοράνε πάνες ακράτειας

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκησε η σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) με τους φορείς που εμπλέκονται με τη διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης με τον κοροναϊό της Κίνας. Τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση διατομεακής επιτροπής για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων (ΕΟΔΥ-ΥΠΕ-ΕΚΑΒ). Όπως ανέφερε, μάλιστα, σε δηλώσεις του στο τέλος της διαδικασίας ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού (ειδικοί εργαστηρίων), στα εργαστήρια και νοσοκομεία, στις Πύλες εισόδου της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε στους πολίτες να μη δίνουν σημασία στις φήμες και να ακολουθούν τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Από την πλευρά του ο εξουσιοδοτημένος επιστήμονας, που έχει οριστεί εκπρόσωπος επικοινωνίας για τα θέματα του νέου κοροναϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, επεσήμανε ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξει κρούσμα και στη χώρα μας. Επίσης, πρόσθεσε: “Είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες. Υπάρχει επαγρύπνηση, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα με αυξημένη ετοιμότητα στις Πύλες εισόδου της χώρας, καθώς από την Πέμπτη ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την επιδημία “διασυνοριακή απειλή”.Κοροναϊός: Εντείνονται τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Τσιόδρας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανόν να υπάρξει κρούσμα στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι στα επιδημιολογικά εργαστήρια έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 28 “ψευτοΰποπτα κρούσματα”, όπως τα χαρακτήρισε τα οποία ήταν αρνητικά.