Ελλάδα Κορωνοΐός

Κορονοϊός – Άγιο Όρος: Μοναχός βρέθηκε θετικός στον ιό – Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

«Το Eurofighter θα είναι υποψήφιο στην αξιολόγηση της ΠΑ για ΝΜΑ» λένε οι Γερμανοί

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε μοναχός στο Άγιο Όρος. Ο μοναχός νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ συμπτώματα έχουν εμφανίσει και άλλοι μοναχοί.

Ο κορονοϊός έφτασε και στο Άγιο ΌροςΜοναχός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, σήμερα, Σάββατο.

Ο μοναχός εγκαταβιεί σε μεγάλη μονή του Άθω που δεν κατονομάζεται και φέρεται να είχε ταξιδέψει στη Βρετανία με αντιπροσωπεία του μοναστηρίου, σύμφωνα με το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμπτώματα έχουν εμφανίσει και άλλοι μοναχοί της ίδιας μονής που παραμένουν σε καραντίνα στα κελιά τους.

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Άγιο Όρος

Ο μοναχός αποτελεί το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Άγιο Όρος.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μία εβδομάδα το Άγιο Όρος έχει κλείσει τις πύλες του στους προσκυνητές, λόγω του κορονοϊού.

Πριν από μερικές μέρες, ύποπτα συμπτώματα είχε εμφανίσει και ένας Ιταλός προσκυνητής, ενώ βρισκόταν στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου, ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στο ΑΧΕΠΑ, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για γρίπη.

29 νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 29 θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς ηλικιωμένος άνδρας φέρεται να κατέληξε στο νοσοκομείο της Καστοριάς, το πρωί του Σαββάτου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, δήλωσε ότι ο άτυχος άνδρας ήταν 89 χρονών.

Ο 89χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Μαρτίου και παρουσίασε βαριά λοίμωξη, ενώ υπεβλήθη και σε αιμοκάθαρση παρότι δεν είναι νεφροπαθής, όπως εξήγησε ο κ. Σαββόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.