Ελλάδα

Κορονοϊός και μπάνιο στην παραλία: Πότε να φοράμε μάσκα (vid)

Τι σχέση είχε ο Νίκος Αναδιώτης με τον Γέροντα Παΐσιο;

Το καλοκαίρι έφτασε και μετά από επτά μήνες lockdown πολλοί θέλουν να τρέξουν στις παραλίες για να απολαύσουν την θάλασσα και να κάνουν μπάνιο. Με την πανδημία όμως δεν τελειώσαμε και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε κάποια μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Για το πώς θα μπορέσουμε να είμαστε ασφαλείς στην παραλία και για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα όταν πάμε για μπάνιο, μίλησε πρωί της Δευτέρας στο OPEN η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. «Στην παραλία εκτός του νερού, μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις» αναφέρει.

Όσον αφορά πώς θα είμαστε ασφαλείς κατά την παραμονή μας στην παραλία, η κ. Λινού αναφέρει «Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους».

Και πρόσθεσε: «Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορονοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά – σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις, θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε, ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο».

Τι είπε για το ενδεχόμενο 4ου κύματος

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις ορισμένων ειδικών για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κ. Λινού εμφανίστηκε καθησυχαστική, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού. «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο – πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας» είπε.

Όσο για τις παρενέργειες των εμβολίων, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σχολίασε πως «πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες».
Με πληροφορίες από OPEN