Ελλάδα Επικαιρότητα

Κορονοϊός: LIVE η ενημέρωση για το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Γεμίζουν ξανά τα νοσοκομεία - Μόνο στα Χανιά 71 οι νοσηλευόμενοι

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, 27.09.2021, γίνεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας.

Ζωντανά ενημερώνουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει 2.130 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να καταγράφει 426 και την Θεσσαλονίκη 325 (σ.σ. δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων εδώ).

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου που έχει αποφασιστεί για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών, σημειώνοντας πως κατά βάση θα χρησιμοποιηθεί το σκεύασμα της Pfizer.

Άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου, διευκρίνισε η ίδια, ενώ επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός όσον αφορά στο πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και κάποιο άλλο εμβόλιο, για παράδειγμα της γρίπης.

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανά την ενημέρωση για το εμβόλιο