Ελλάδα Κορωνοΐός

Κορονοϊός: Οι 7 covid-free περιοχές της Ελλάδας

Τα 15 καλύτερα νησιά της Ελλάδας σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph

Λιγοστεύουν οι covid-free περιοχές της χώρας, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον σημερινό πίνακα του ΕΟΔΥ για τη θετικότητα ανά περιοχή την περασμένη εβδομάδα και εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στον πίνακα της επιδημιολογικής έκθεσης του κορονοϊού της Τετάρτης (7/7) για το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 28 Ιουνίου 2021 έως 04 Ιουλίου 2021 (2021-W26), στο 0,00% βρίσκονται η Θάσος, η Θεσπρωτία, η Ιθάκη, η Κάρπαθος, η Κέα, η Κύθνος και η Μήλος.

Κορονοϊός: Οι 7 covid-free περιοχές της Ελλάδας

Αξίζει να αναφερθεί πως το status αυτό αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τους τουρίστες, για πολλούς από τους οποίους η αναζήτηση προορισμού διακοπών περιλαμβάνει, και αυτή τη χρονιά, το κριτήριο της υγειονομικής ασφάλειας.

Από την άλλη, το ότι η πανδημία του κορονοϊού εμφανίζει τάσεις ανόδου σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες – επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.820 κρούσματα μόλις το τελευταίο 24ωρο – θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσο οι περιοχές αυτές παραμένουν covid-free, λόγος για τον οποίο κυβέρνηση και ειδικοί συστήνουν διαρκώς στους πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους με την «Ελευθερία».