Ελλάδα

Κώστας Καραμανλής: Έρχονται κίνητρα και εκπτώσεις για τους εμβολιασμένους στα ΜΜΜ

Παντρεύεται πασίγνωστος δημοσιογράφος σε στενό κύκλο!

Εκπτώσεις στις κάρτες των κατόχων των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τους πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Το υπουργείο Μεταφορών σκοπεύει να διευκολύνει με όλους τους τρόπους τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο, είπε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες (08.07.2021) στο Action 24.

Αποκάλυψε ότι το υπουργείο μελετάει κίνητρα για τους εμβολιασμένους και σχεδιάζει να επαναφέρει τα εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα για τους κατόχους μηνιαίων, 2μηνιαίων και 6μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Στην πρώτη καραντίνα αποζημιώθηκαν οι κάτοχοι αυτών καρτών που είχαν πληρώσει, αλλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μεταφοράς.

«Τα 2/3 των επιβατών χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν, το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι και στη μετάλλαξη Δέλτα, το εμβόλιο και να είναι πιο προσεκτικοί. Ακόμη, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα rapid tests στους εργαζόμενους και να εντατικοποιήσουμε τους καθαρισμούς των οχημάτων».

Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε ότι τα μέτρα κατά της διασποράς της COVID-19 στα ΜΜΜ τηρούνται, ενώ είναι σχεδόν καθολική η χρήση της μάσκας. Σε σχετικό ερώτημα για το εάν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολισμός των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  υπογράμμισε ότι η προτιμότερη λύση είναι η πειθώ και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, αυτή τη δύσκολη περίοδο.