Ελλάδα Κοινωνία

Κρύβεται η κυβέρνηση και δεν απαντά για το σκάνδαλο κακοποίησης και παιδεραστίας του Δ.Λιγνάδη

Κρύβεται η κυβέρνηση και δεν απαντά για το σκάνδαλο κακοποίησης και παιδεραστίας του Δ.Λιγνάδη

Καμία απάντηση από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο κακοποίησης και παιδεραστίας του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. 

Μάλιστα πλέον στο φως της δημοσιότητας ήρθε και επώνυμη καταγγελία καθώς ο γιος του ιδιοκτήτη της δραματικής σχολής τέχνης, Ιασμό, Γιώργος Αμούτζας, όσο και η ηθοποιός και απόφοιτη της ίδιας σχολής Άρτεμις Αστεριάδη, αποκάλυψαν πως του είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από τη δραματική σχολή γιατί συζητούσε για «σεξουαλικές αναζητήσεις».

Μάλιστα όπως ανέφεραν οι μαθητές τον είχαν καταγγείλει στον ιδιοκτήτη της σχολής για την συμπεριφορά τους. 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κρύβεται και δεν δίνει καμία επίσημη απάντηση στο θέμα, ενώ και η αρμόδια υπουργός Λίλα Μενδώνη παραμένει μέχρι στιγμής στη θέση της. 

Πρόκειται για την υπουργό που επί της ουσίας διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θέατρου, καθώς ένα μήνα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, στις 7/8/2019, είχε ανακοινώσει από το βήμα της βουλής την κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για διαγωνισμούς σχετικά με την πλήρωση των θέσεων των Καλλιτεχνικών Διευθυντών, τονίζοντας μάλιστα πως «… η ανάκληση υπαγορεύεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Μερικές ημέρες αργότερα (13/08/2019) όρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Μάλιστα μέχρι και σήμερα όσες φορές έχει ερωτηθεί για το γεγονός είχε υποστηρίξει πως «δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες».

Τώρα όμως που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες γιατί δεν εμφανίζεται; 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατείχε μία υψηλή θέση στην οποία τοποθετήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση και είναι επιτακτική μία επίσημη απάντηση από το Μαξίμου για το θέμα. 

Καμία αναφορά στο όνομα της Λίλας Μενδώνη δεν έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για τους λόγους για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν έχει παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού.

Ο Χ.Ταραντίλης αφού αποθέωσε τον πρωθυπουργό, τον οποίο ουσιαστικά τον χαρακτήρισε ως μπροστάρη του κινήματος metoo, έχασε τα λόγια του όταν επιχείρησε να αναφερθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη με αποτέλεσμα μετά από αρκετά δευτερόλεπτα αμηχανίας να αναφερθεί στο πρόσωπό του με την πρώην ιδιότητά του και όχι με το όνομά του.

Και το μοναδικό που είπε ήταν ότι «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχθηκε την παραίτησή του».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 08:50

 

 

Την ίδια ώρα τα τελευταία 24ωρα έχει δημιουργηθεί σάλος εξαιτίας ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ τα οποία καλύπτουν ουσιαστικά τον Δ.Λιγνάδη.

Αρχικά είδαμε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό να υποστηρίζει πως «γνωστός σκηνοθέτης είναι στο μάτι του κυκλώνα για το …τίποτα», κάτι το οποίο εξόργισε τους χρήστες του Twitter.

Ενώ στο ίδιο πλαίσιο και το σχόλιο το οποίο έκανε δημοσιογράφος άλλου φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού η οποία υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία καταγγελία» και «αδίκως τον κατηγορούν». 

Φυσικά κανένα από τα δύο κανάλια δεν αναφέρθηκε στο όνομα του Δ.Λιγνάδη.

Η καταγγελία για τον Λιγνάδη 

Η ηθοποιός Άρτεμις Αστεριάδη φοιτούσε εκείνη την περίοδο 2015-2016 στη σχολή Ίασμος και είχε καθηγητή τον Δημήτρη Λιγνάδη υποστήριξε πως:

«Θυμάμαι ότι ο κ. Λιγνάδης έφυγε από τη σχολή με απόφαση της διοίκησης. Θυμάμαι ότι οι περισσότεροι σπουδαστές, μεταξύ των οποίων και εγώ, αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του, καθώς αυτά που έλεγε περί σεξουαλικών εμπειριών στο μάθημα ήταν κάπως περίεργα. Θα χαρακτήριζα τη συμπεριφορά του ανάρμοστη σε κάποια σημεία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο, αντίθετα ενόχλησε τους υπεύθυνους της σχολής, με αποτέλεσμα να του ζητήσουν να τερματιστεί η συνεργασία τους». 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν ο μοναδικός καθηγητής που εκδιώχθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους μαθητές της σχολής, καθώς ανάλογο περιστατικό συνέβη και με έναν ακόμη πολύ γνωστό ηθοποιό.