Επικαιρότητα Κύπρος

Eurovision 2019 – Α’ Ημιτελικός: LIVE – Ελλάδα και Κύπρος μάχονται για την πρόκριση

Eurovision 2019 – Α’ Ημιτελικός: LIVE – Ελλάδα και Κύπρος μάχονται για την πρόκριση
Δείτε live όλα όσα γίνονται αυτή την ώρα στην αρένα της EXPO Tel Aviv!

22:02 Μετά από ένα συγκινητικό βίντεο με τη ζωή της, η πληθωρική Netta δίνει το σύνθημα της φετινής Eurovision. Με το Toy ξεσηκώνει την αρένα με την εκρηκτική της εμφάνιση!

22:00 Ο Α΄Ημιτελικός της Eurovision 2019 μόλις ξεκίνησε! O 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού διεξάγεται στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ μετά από την περσινή νίκη της χώρας στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με την Netta και το Toy. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Ισραήλ μετά το 1979 και το 1999. Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στο Expo Tel Aviv και τον παρουσιάζουν οι: Erez Tal, Bar Rafaeli, Assi Azar και Lucy Ayoub.

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού επιστρέφουν φέτος ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης. Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον Τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον πρώτο ημιτελικό…

1.     ΚΥΠΡΟΣ

2.     Μαυροβούνιο

3.     Φινλανδία

4.     Πολωνία

5.     Σλοβενία

6.     Τσεχία

7.     Ουγγαρία

8.     Λευκορωσία

9.     Σερβία

10.   Βέλγιο

11.    Γεωργία

12.   Αυστραλία

13.   Ισλανδία

14.   Εσθονία

15.   Πορτογαλία

16.   ΕΛΛΑΔΑ

17.   Σαν Μαρίνο

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και το Ισραήλ.

Πώς ψηφίζουμε;

Στον Πρώτο Ημιτελικό –όπως και στον Τελικό– οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού και του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.