Κύπρος

Κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας στην Κύπρο

Κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας στην Κύπρο

Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση για 12 νεαρούς από το Ισραήλ, οι οποίοι κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης κοπέλας από τη Βρετανία, που φέρεται να έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, στην Κύπρο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών για τους 12 νεαρούς που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη βιασμού και του βιασμού.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους κατηγορουμένους φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήρθε σε συνουσία με την 19χρονη με τη θέλησή της, ενώ άλλος ένας ομολόγησε τη σεξουαλική επαφή μαζί της.

Επίσης, δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post ανέφερε ότι τρεις από τους κατηγορουμένους δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την κοπέλα – αντίθετα, οι υπόλοιποι εννέα αρνούνται οποιανδήποτε ανάμειξή τους στην υπόθεση.

Εκδορές και μώλωπες

Κυπριακά ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες που αναφέρονται στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία η 19χρονη Βρετανίδα φέρει εκδορές και μώλωπες σε σημεία του σώματός της. Βεβαίως, αναμένονται τα αποτελέσματα DNA, τα οποία θα φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία στο δικαστήριο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από σχετικό αίτημα των συνηγόρων, καθώς ένας εκ των κατηγορούμενων είναι ανήλικος. Σε κάθε περίπτωση, σοκαρισμένοι εμφανίζονται οι φίλοι και συγγενείς των 12 νεαρών που βρίσκονται στο πλάι τους από την πρώτη στιγμή.