Κύπρος

Κυπριακή ΑΟΖ: Αποχώρησε το «Γιαβούζ» από την Καρπασία [pics]

Γιατί πληρώνουμε 3 ευρώ «καπέλο» στις διατραπεζικές αναλήψεις;

Φαίνεται πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Τουρκίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ και έχει βάλει πλώρη για την Τουρκία. 

Παρά την επιθετική ρητορική της Άγκυρας σχετικά με την δράση των τουρκικών ερευνητικών αλλά και πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, φαίνεται πως στην πράξη προκύπτουν προβλήματα, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν το «Γιαβούζ» να φεύγει από την θέση του και να καταφεύγει σε λιμάνι της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα marinetraffic, το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο βρίσκεται κοντά στο τουρκικό λιμάνι Tasucu, έπειτα από αρκετές βδομάδες παρουσίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στην θάλασσα της Καρπασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, η Λευκωσία αξιολογεί τη νέα αυτή εξέλιξη, για να είναι σε θέση να κρίνει τις ενέργειες της Τουρκίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες συνεχίζουν να «χτυπούν» με προκλητικές NAVTEX για ασκήσεις και γυμνάσια του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε την πορεία του:

Κυπριακή ΑΟΖ: Αποχώρησε το «Γιαβούζ» από την Καρπασία [pics] Κυπριακή ΑΟΖ: Αποχώρησε το «Γιαβούζ» από την Καρπασία [pics]

Πηγή και φωτογραφίες από: Sigmalive