Κύπρος

Κύπρος: Νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου

Στο έλεος μαφίας η Μύκονος

Η Αννίτα Δημητρίου είναι η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Όπως φαίνεται, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 70% – 30%. Ο ανθυποψήφιός της Δημήτρης Δημητρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της για να τη συγχαρεί, ενώ αναμένεται να μεταβεί στην Πινδάρου για να την υποδεχτεί. Σημειώνεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ ψήφισαν 20.708 μέλη, ποσοστό 41%.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου είχε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο κος Χριστοδουλίδης συνεχάρη την κα Δημητρίου για την εκλογή της και στην προεδρία του ΔΗΣΥ.

Η υπόλοιπη ηγετική πυραμίδα θα συμπληρωθεί βάση και του καταστατικού του κόμματος στις αρχές Μαΐου στο Παγκύπριο Συνέδριο. Στις 6 Μαΐου θα γίνει και ο απολογισμός της πενταετίας, ενώ η παγκύπρια εκλογική συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία, δηλαδή για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών Αντιπροέδρων, των 25 αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου και της προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, στις 7 Μαΐου.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου