Επικαιρότητα Κύπρος

Με διαταγή του «σουλτάνου» πέντε νέες γεωτρήσεις στα Κατεχόμενα

GNTM: Άφωνη η Καγιά με Ελευθερία και Κάτια – «Γιατί της κάνεις bullying; Γιατί την πειράζεις;»

Πέντε νέες γεωτρήσεις για το 2020 στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα γύρω από τα Κατεχόμενα Κύπρου, ανακοίνωσε επισήμως η Άγκυρα σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Οι γεωτρήσεις έγιναν γνωστές από το «Ετήσιο πρόγραμμα της τουρκικής προεδρίας για το έτος 2020», που υπέγραψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2019.

Τις γεωτρήσεις ανέλαβε η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) σε περιοχές της ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνουν και θαλάσσια οικόπεδα γύρω από τα Κατεχόμενα, για τα οποία έχει παρανόμως δώσει άδεια το ψευδοκράτος.

Στα θαλάσσια οικόπεδα, θα πραγματοποιηθούν δισδιάστατες σεισμικές έρευνες και έρευνες για σχιστολιθικό φυσικό αέριο και για αέριο μεθάνιο.

Στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας, αναφέρεται ότι για το 2020 προβλέπεται να γίνει δημόσια επένδυση στον τομέα της ενέργειας ύψους 13 δις 864 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών. Με αυτά τα δεδομένα ο τομέας της ενέργειας θα είναι ο δεύτερος μετά τον τομέα της συγκοινωνίας στον οποίο θα γίνουν οι μεγαλύτερες επενδύσεις.