Κύπρος

Οι αναρτήσεις του 39χρονου μοντέλου που πέθανε από θρόμβωση μέρες μετά τον εμβολιασμό της και η ανησυχία για την υγεία της

Σεξουαλική παρενόχληση δασκάλου σε μαθήτριες δημοτικού: Τα σοκαριστικά μηνύματα που έστελνε

Η Στεφανί Ντιπουά ενημέρωνε μέσω Facebook για την κατάστασή της

Η39χρονη Στεφανί Ντιπουά απεβίωσε τη Δευτέρα 25/5 μετά από θρόμβωση σοβαρής μορφής. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πρόκειται για μοντέλο από το Βρετανία, το οποίο λίγες ημέρες πριν τον θάνατο της δημοσίως εξέφραζε ότι δεν αισθανόταν καλά, αφότου είχε εμβολιαστεί με το AstraZeneca στις 6 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com Στις αναρτήσεις της στο Facebook, έγραφε πόσο άσχημα ένιωσε μετά την πρώτη δόση, επισημαίνοντας ότι ήταν άρρωστη τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι φοβόταν ότι κόλλησε κορονοϊό αλλά έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό.

Ο θάνατος της γυναίκας, η οποία ζούσε στην Κύπρο τους τελευταίους πέντε μήνες, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια της, σε φίλους και συνεργάτες.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η 39χρονη Βρετανίδα, πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στην Κύπρο μετά από θρόμβωση που παρουσίασε.

Τον θάνατό της ανακοίνωσε o εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου, Χαράλαμπος Χαριλάου, προσθέτοντας ότι ήδη έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου της.

Η 39χρονη εμβολιάστηκε στις αρχές Μαΐου στην Πάφο με το σκεύασμα AstraZeneca και μέρες αργότερα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο, με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Πάφου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα.