Κυβέρνηση

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Χάρη Δούκα: «Οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους»

Δημοσκόπηση Alco: Στο 20,6% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Αγκάθι για τους πολίτες η ακρίβεια

«Δεν είναι μακριά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, για Χάρη Δούκα, εξαπολύοντας την επίθεσή του με αφορμή την παρέμβαση του νέου δημάρχου Αθηναίων ενάντια στην κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο Χάρης Δούκας, προκαλώντας την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε στη δική του ανάρτηση στα social media ότι: «Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης. Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται, αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή, όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε repost την ανάρτηση του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και έγραψε ότι: «Ο Χάρης Δούκας έκανε αυτή την φαιδρή ανάρτηση σήμερα….πιστεύω ότι δεν είναι μακρυά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους και εύχομαι να βγω ψεύτης…πάντως το Metro πρέπει να ολοκληρωθεί θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος».

Ένταση το πρωί στην πλατεία Εξαρχείων

Μηχανήματα από το υπουργείο Υποδομών ήταν νωρίτερα σήμερα (6.11.2023) το πρωί στην πλατεία Εξαρχείων και άρχισαν να κόβουν δέντρα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και αρκετών ακόμη που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να διαμαρτυρηθούν.

Στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο δεν προκλήθηκαν επεισόδια.

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Χάρη Δούκα: «Οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους» Άδωνις Γεωργιάδης κατά Χάρη Δούκα: «Οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους»

Φωτογραφίες: Eurokinissi