Κυβέρνηση

Κακοκαιρία Daniel: Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τον σχεδιασμό που γίνεται για τις επόμενες ώρες που θα επιμείνουν τα φαινόμενα.
Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει εκτάκτως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της κακοκαιρίας Daniel που «σαρώνει» τη χώρα, με την Μαγνησία, την Σκιάθο και τη Λάρισα να είναι από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ένα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Βόλο, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο, και ένας ακόμα αγνοείται.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τον σχεδιασμό που γίνεται για τις επόμενες ώρες που θα επιμείνουν τα φαινόμενα.

Νωρίτερα, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να υπακούν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

«Σήμερα κάνω έκκληση στους πολίτες να υπακούν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, όταν έχουμε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη να μας το επιβεβαιώσει, το επιβεβαιώνει η ζωή», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται το βράδυ σε Μεσσηνία και Λακωνία, ενώ αύριο σε ανατολική Πελοπόννησο, Αργολίδα και Δυτική Κρήτη.

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Άνω Βόλου, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο όπου είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

ΠΗΓΗ in.gr