Κυβέρνηση

Οικονόμου για Σπίρτζη: Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Γεραπετρίτη

Οικονόμου για Σπίρτζη: Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Γεραπετρίτη

Για φαρισαϊσμό κατηγορεί τον πρώην υπουργό Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνέντευξη του βουλευτή για την τραγωδία των Τεμπών
Με επίθεση απαντά η κυβέρνηση στις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη για την τραγωδία των Τεμπών και την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του δεν φέρουν ευθύνη για αυτό που συνέβη καθώς στη δική του θητεία υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας στο δίκτυο που δεν θα επέτρεπαν ένα τέτοιο δυστύχημα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγορεί τον πρώην υπουργό και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ για φαρισαϊσμό και κυνισμό ενώ προ(σ)καλεί τον Χρήστο Σπίρτζη σε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον υπουργό Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι «το δεν φταίμε σε τίποτα εμείς, είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».
Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου
«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανέλαβε ξεκάθαρα την ευθύνη που της αναλογεί για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο κ. Σπίρτζης, επί 4,5 χρόνια υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε σήμερα για να τοποθετηθεί, δέκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα.

Η τοποθέτησή του, η οποία συνιστά θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων, συνοψίζεται στο εξής: «Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς». Είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί. Φαρισαϊκά ισχυρίζονται πως οι παθογένειες και οι νοοτροπίες που γέννησαν την τραγωδία των Τεμπών δεν τους αφορούν.

Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση που υπηρέτησε δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα απαραίτητα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων, ώστε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια. Η υλοποίηση της περιβόητης συμβασης για το διάστημα 2017-2019 είχε σταματήσει ολοκληρωτικά. Πρέπει να έχει περίσσευμα θράσους για να ισχυρίζεται πως ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε «ρολόι» επί ΣΥΡΙΖΑ και τον διέλυσε η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ώρα αυτή, η κομματική αντιπαράθεση είναι άχαρη και εντελώς αχρείαστη. Δεν είναι αυτό που απαιτεί η περίσταση και η κοινωνία. Ένα πράγμα όμως είναι η στάση ευθύνης και η αναζήτηση της αλήθειας και ένα άλλο τα ψέματα και ο φαρισαϊσμός. Για αυτό καλούμε τον κ. Σπίρτζη να παραστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε κατ´ αντιπαράσταση συζήτηση με τον υπουργό Επικράτειας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να αποτυπωθεί με έγγραφα και στοιχεία η πραγματική κατάσταση. Καμιά συγκάλυψη. Οι πολίτες απαιτούν ανάδειξη και ανάληψη ευθυνών κι όχι ψέματα και υπεκφυγές.

ΠΗΓΗ in.gr