Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Οικονόμου για Τσίπρα: Κλιμακώνει τις ανεύθυνες ενέργειες – Εθνικά επικίνδυνος

Οικονόμου για Τσίπρα: Κλιμακώνει τις ανεύθυνες ενέργειες – Εθνικά επικίνδυνος

Ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τη συνάντηση Τσίπρα με τον Γάλλο πρέσβη σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε κίνδυνο τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας

«Ο κ. Τσίπρας κλιμακώνει σοβαρά τις ανεύθυνες ενέργειές του και γίνεται εθνικά επικίνδυνος. Αφού δεν ψήφισε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και το εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μέσω των οποίων η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή, έρχεται να θέσει ζήτημα ακύρωσης των συμφωνιών αυτών», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα.

«Η πρόθεσή του κάνει φυσικά πολύ χαρούμενους όσους έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εξαιτίας της αδυναμίας τους να απαντήσουν στη γεωστρατηγική και στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, η οποία αλλάζει ήδη υπέρ μας τις ισορροπίες. Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται σκοτεινά συμφέροντα, που είχαν μάθει να κερδίζουν τεράστια ποσά από τις αμυντικές προμήθειες στο παρελθόν. Έτσι, ευνοούνται άνθρωποι που βάζουν τον προσωπικό τους πλουτισμό πάνω από το εθνικό συμφέρον», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θα συνεχίσουμε να παραλαμβάνουμε τα Rafale και τις Belhara

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να βλάψει την πατρίδα και να ακυρώσει την πορεία ισχυροποίησής της, ώστε να είναι σε θέση να υπερασπιστεί δυναμικά την ασφάλεια, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, απέναντι σε κάθε επίβουλο. Προχωράμε στο εθνικό σχέδιο ανυποχώρητοι και ακάθεκτοι. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραλαμβάνει τα Rafale και τις Belhara σύμφωνα με τον σχεδιασμό».