Κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Θα έλεγα στους ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους

Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα - Συναγερμός για τσουνάμι

«Δεν υπάρχει διγλωσσία» στην Κυβέρνηση, τονίζει

«Ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματος του, όχι την κυβερνητική θέση» στο Σκοπιανό, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών

«Ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματος του, όχι την κυβερνητική θέση» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον realfm ο Πάνος Σκουρλέτης, καυτηριάζοντας την στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, «δεν υπάρχει διγλωσσία» αφού «δεν έχει αμφισβητήσει ο κ. Καμμένος ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με αυτή τη θέση, απλώς διαφωνεί». «Θα συμφωνήσω ότι είναι σοβαρό θέμα και θα έλεγα στην πλευρά των ΑΝΕΛ, παρόλο που σέβομαι τη διαφορετική τους άποψη με την οποία διαφωνώ, να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διότι καμιά φορά δημιουργείται μια τέτοια δυναμική, η οποία υπονομεύει μια πραγματικά εθνική προσπάθεια που γίνεται τώρα» συμπλήρωσε το κυβερνητικό στέλεχος.
Αναφορικά με τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι «δεν ήταν μια θηριώδης συγκέντρωση» αλλά μια «μεγάλη συγκέντρωση». «Βεβαίως επί της ουσίας θα έλεγα ότι ακούσαμε πράγματα, τα οποία ακούγαμε και πριν 25 χρόνια και είναι σαν να μην έχει περάσει μια ημέρα. Αυτό δείχνει ότι αυτοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους, οι ομιλητές, οι εκφραστές αυτού του κόσμου ότι δεν έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα από αυτή την 25ετή πορεία και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό» δήλωσε o υπουργός Εσωτερικών.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ίδιο ζήτημα δήλωσε πως η κυβέρνηση «δεν έχει εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις». «Το πλαίσιο της θέσης της κυβέρνησης είναι σαφές, δημόσιο και γνωστό. Χαρακτηρίζει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μια διαχρονική συνέπεια, γιατί αυτά τα έλεγε και όταν ήταν ένα κόμμα του 3% και όχι μόνο τώρα που είναι στην κυβέρνηση. Το πλαίσιο το είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Έθνος, έαν κανείς έχει την απαίτηση να ενημερώνει με δελτία τύπου, μέρα παρά μέρα για το τι λέγεται στις διαπραγματεύσεις, είναι αστεία πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.1069.gr