Επικαιρότητα Κρήτη Κυβέρνηση

Στο Ηράκλειο ο Άδωνις Γεωργιάδης για την mega επένδυση τεχνολογίας

Στο Ηράκλειο ο Άδωνις Γεωργιάδης για την mega επένδυση τεχνολογίας

Η ρακή που τον κέρασαν και όσα ειπε για το “καλάθι του νοικοκυριού”

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης δίνει το παρών” στα εγκαίνια του Data Center της εταιρίας Lamda Hellix, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Πρόκειται για εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία και αυτό είναι το πρώτο data center που δημιουργεί στην Κρήτη.

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά, ενισχύει το ρόλο της ως κόμβος συνδεσιμότητας στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων τα Χανιά, το Τυμπάκι και η Σητεία.

Ότι όλα λειτουργούν σωστά και ότι υπάρχουν ανταγωνιστικές τιμές, διαπίστωσε νωρίτερα ο Υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του πριν από λίγο στο σούπερ μάρκετ “Χαλκιαδάκης ΜΑΧ” στην Αλικαρνασσό.

“Η Κρήτη αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον τώρα, στο “Καλάθι του νοικοκυριού”, δήλωσε ο Υπουργός συνομιλώντας με τον Γενικό Διευθυντή των SM κ. Μηνά Χαλκιαδάκη και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο των SM «Χαλκιαδάκης» κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμο Σενετάκη και τον Κωνσταντίνο Γιαννουλάκη.

adonis

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στο εργοστάσιο της εταιρείας “Πλαστικά Κρήτης” στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας ενώ  δίνει το παρών” στα εγκαίνια του Data Center της εταιρίας Lamda Hellix, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου..

adonis

Ακολούθως θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του ΣΥΝ.ΚΑ στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.