Επικαιρότητα Κυβέρνηση

Θεοδωρικάκος κατά Σοϊλού: «Θλιβερά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας»

Κρήτη: Χτύπησε τη σύντροφό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος

Θλιβερά και προκλητικά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας χαρακτήρισε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ,Τάκης Θεοδωρικάκος, τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας ,Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας σήμερα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στον νέο γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη από τον απερχόμενο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας».

Πρόσθεσε τονίζοντας ότι «όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε επίσης ότι υλοποιείται το σχέδιο «Ακρίτας» για να μην επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί τα σύνορά μας στον Έβρο εργαλειοποιώντας δυστυχισμένους ανθρώπους. Θεοδωρικάκος κατά Σοϊλού: «Θλιβερά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας»

Νέα fake news από την Άγκυρα

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις για δήθεν παρενόχληση και παραβίαση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, αυτή τη φορά η Άγκυρα , μέσω του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναφέρθηκε σε σύλληψη ενός άνδρα, τον οποίο κατονομάζει ως «τρομοκράτη» που ανήκει στο PKK και κατηγορείται ότι προετοίμαζε επιθέσεις.

Tόσο τα τουρκικά ΜΜΕ, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστηρίζουν ότι ο συλληφθείς εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο, όπως ισχυρίζεται ο Σοϊλού σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προβαίνει σε ανάλογους ανυπόστατους ισχυρισμούς. Το αφήγημα περί εκπαίδευσης «τρομοκρατών» έχουν αναδείξει πολλάκις κορυφαία στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ μεταδίδεται και από μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Ο ίδιος ο Σοϊλού, άλλωστε, είχε προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις πριν μερικές εβδομάδες, αλλά και τον περασμένο Φεβρουάριο.