Κυβέρνηση

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη – Μπόρις Τζόνσον

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη – Μπόρις Τζόνσον

Την πρώτη του επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες [που μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι γνωρίζονται εδώ και αρκετά χρόνια, επαναβεβαίωσαν τη βούληση Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου για άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Έτοιμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ένα άτακτο brexit

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Η εκλογή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα άτακτο brexit». Παράλληλα εξήγησε ότι αυτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία «σημαίνει ότι εμείς πρέπει να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε για όλες τις πτυχές αυτής της εξόδου».

Η νέα κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον
Ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές των Συντηρητικών τη Δευτέρα και διαδέχεται την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία. Πριν ο Μπόρις Τζόνσον πάει στην βασίλισσα Ελισάβετ για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αρκετοί υπουργοί παραιτήθηκαν από το πόστο τους, καθώς δε συμφωνούν με την πολιτική του Τζόνσον.

Το βράδυ ωστόσο, ανακοινώθηκαν τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπου από τα 20 υπουργεία, μόλις στα τρία παρέμειναν στα πόστα τους όσοι βρίσκονταν εκεί επί πρωθυπουργίας της Τερέζα Μέι. Ανάμεσά τους και ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Στέφεν Μπάρκλεϊ.