Ελλάδα

Λαμία: Έβαλε αγγελία και αντί να εισπράξει τον έκλεψαν!

Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στην Κρήτη – Τραυματίστηκε ανήλικος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (pics)

Επιτήδειοι του άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό του

Θύμα μιας ακόμη ηλεκτρονικής απάτης έπεσε το Σάββατο ένας Λαμιωτης, ο οποίος μετά από τραπεζική συναλλαγή, είδε να εξαφανίζονται στο… λεπτό από το λογαριασμό του 600 ευρώ.

Πώς έγινε η απάτη

Συγκεκριμένα το θύμα της απάτης είχε βάλει αγγελία για να πουλήσει κάποια αγροτικά εργαλεία. Ο υποψήφιος αγοραστής, που τελικά αποδείχθηκε απατεώνας, του είπε ότι θα του κατέθετε άμεσα μέσω της υπηρεσίας “Λεφτά στο λεπτό” τα χρήματα και στη συνέχεια για να γίνει πιο πειστικός θα τον καλούσε ο γιος του προκειμένου να κανονίσουν τα διαδικαστικά επειδή μεσολαβούσε η Κυριακή. Παράλληλα του ζήτησε το IBAN του, που ο ανυποψίαστος Λαμιώτης το έδωσε.

Η υπηρεσία «Λεφτά στο λεπτό», βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης (Κωδικός Παραλαβής Μετρητών). Μόλις ο πελάτης-αποστολέας καταχωρήσει εντολή για αποστολή χρημάτων, λαμβάνει τον μυστικό κωδικό, τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη. Η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ.

Ο συμπολίτης μας αγνοώντας τη συγκεκριμένη διαδικασία προχωρήσε σε αυτού του είδους την τραπεζική συναλλαγή. Δυστυχώς όμως, αντί να εισπράξει τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα του έβαζε ο υποψήφιος αγοραστής, έχασε από τον λογαριασμό του 600 ευρώ αφού ενώ ήταν απασχολημένος στην εργασία του, έπεσε θύμα του υποτιθέμενου γιου του απατεώνα ο οποίος του τηλεφώνησε πίσω προκειμένου να του δώσει τους κωδικούς που πήγαν στο τηλέφωνο του Λαμιώτη.