Ελλάδα

Λαμία – Κορονοϊός: Πέθανε μετά από μάχη 75 ημερών – Πάλεψε γενναία για να ζήσει στα 99 της χρόνια

«Αιχμές» Μέρκελ: Ο αφγανικός στρατός κατέρρευσε με τρομακτική ταχύτητα

Η ηλικιωμένη νόσησε και έδωσε μια μάχη που από κάποια στιγμή και μετά ήταν άνιση. Ο κορονοϊός της στοίχισε τη ζωή το πρωί…

Η δυσάρεστη είδηση θανάτου ασθενούς που νοσηλευόταν με κορονοϊό στην Κλινική Ήπιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Λαμίας, έγινε γνωστή το πρωί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport.gr, πρόκειται για 99χρονη ηλικιωμένη από τη Σπερχειάδα που αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας είναι ο πρώτος από κορoνοϊό μετά από σχεδόν 2,5 μήνες στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ο τελευταίος είχε σημειωθεί στις 29 Ιουνίου (και πάλι γυναίκα). Συγχρόνως είναι ο πρώτος από το 4ο κύμα που σαρώνει τη χώρα μας και έχει αυξήσει σημαντικά τις μολύνσεις.

Ενδεικτικά για τη Φθιώτιδα τα επίσημα κρούσματα τις 7 πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι 177 (μ.ο. 25), ενώ ο Αύγουστος έκλεισε με 866 (περίπου 28 καθημερινά). Προς το παρόν ο Μάρτιος παραμένει  ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα (887), αλλά και τους περισσότερους θανάτους, καθώς τότε καταγράφηκαν οι 32 από τους 132 που έχουμε ανεπίσημα στο σύνολο από τη Φθιώτιδα από τις 15 Νοεμβρίου. 70 άνδρες και 62 γυναίκες από 38 έως 103 ετών και διάμεση ηλικία τα 79 έτη.

Αυτή η νέα ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, αποτυπώνεται πλέον και στο Νοσοκομείο Λαμίας με έξι (6) ασθενείς στη ΜΕΘ Κορoνοϊού και 14 ακόμη ασθενείς στο Πέτρινο, καθώς εκεί είχαμε και ένα εξιτήριο 42χρονης. Οι ηλικίες των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάστηκαν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι από 53 έως 89 ετών (διάμεση ηλικία τα 67 έτη) και στην Κλινική Ήπιας Νοσηλείας από 42 έως 88 (με διάμεση ηλικία τα 76 έτη).