Ελλάδα

Λάρισα: Σακάτεψε στο ξύλο γυναίκα για μια θέση πάρκινγκ – Η ατάκα που έφερε την ανεπίτρεπτη επίθεση

Λάρισα: Σακάτεψε στο ξύλο γυναίκα για μια θέση πάρκινγκ – Η ατάκα που έφερε την ανεπίτρεπτη επίθεση

Αυλαία σε μια υπόθεση που σερνόταν στη Λάρισα από το 2017. Ο δράστης είχε στείλει στο νοσοκομείο μια γυναίκα, επειδή πάρκαρε σε ένα σημείο που δεν του άρεσε…

Ο 36χρονος σήμερα δράστης επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα στην άτυχη οδηγό και την έστειλε στο νοσοκομείο. Μετά το επεισόδιο είχε συλληφθεί και πλέον η δικαιοσύνη έκλεισε την υπόθεση με την καταδίκη του. Η συγγνώμη για την πράξη του, καθυστέρησε πέντε ολόκληρα χρόνια.

Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου χθες (17-01-2022), έναν 36χρονο κάτοικο Λάρισας, για σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος μιας 42χρονης γυναίκας, για μια θέση στάθμευσης σε πυλωτή πολυκατοικίας!

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο, που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και η απόφαση για τα δύο τελευταία ελαφρυντικά, ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των ενόρκων.

Το περιστατικό έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, όταν η 42χρονη, σήμερα, γυναίκα επιχείρησε να σταθμεύσει το όχημά της μπροστά από μια πολυκατοικία. Ο κατηγορούμενος της ζήτησε να μην το αφήσει εκεί, γιατί εμπόδιζε, με το θύμα να το παρκάρει τελικά λίγο πιο πέρα. Η 42χρονη ανέβηκε σε γραφείο που διατηρούσε συγγενικό της πρόσωπο και κατεβαίνοντας ο 36χρονος, που διέμενε στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, της επιτέθηκε ρίχνοντάς της δύο γροθιές στο πρόσωπο και μια κλωτσιά στον γοφό.

Η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, υπέστη κάταγμα ρινικού οστού και όπως κατέθεσε, τα τραύματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χτυπημάτων που της κατάφερε ο κατηγορούμενος, της δημιούργησαν προβλήματα στην αναπνοή και στην εργασία της. Επίσης επειδή πειράχτηκαν κάποια νεύρα, ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα αοσμίας και αγευσίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 36χρονου, εξέφρασε αρχικά τη λύπη του για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την πράξη του πελάτη του, ανέφερε πως η γυναίκα του μίλησε με απρέπεια λέγοντάς του «αυτά στη γκόμενά σου και όχι σε μένα».

Επιπλέον είπε πως από τα χτυπήματα δεν προέκυψε το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς δεν προέκυψε για το θύμα κίνδυνος ζωής, βάσει των ιατρικών γνωματεύσεων και ζήτησε να μετατραπεί η ποινή από κακούργημα σε πλημμέλημα. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, θεωρώντας ότι πράγματι τα χτυπήματα στοιχειοθετούν τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

ΠΗΓΗ newsit.gr