Ελλάδα

Λέκκας για τον σεισμό 5,2 ρίχτερ στην Εύβοια: Μπορεί να είναι η οροφή αλλά ας περιμένουμε

Για τον σεισμό των 5,2 ρίχτερ στην Εύβοια που ταρακούνησε και την Αττική, μίλησε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ το επίκεντρο είναι σε μια περιοχή που δεν δίνει μεγάλους σεισμούς.

Ο κ. Λέκκας συνέστησε προσοχή στους κατοίκους καθώς η περιοχή είναι επιρρεπής στις κατολισθήσεις αλλά και να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας το επίκεντρο που είναι στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα αλλά σε χαμηλά επίπεδα και ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας αλλά και στην Αττική.

Πριν από 15 χρόνια είχαμε έναν αντίστοιχο σεισμό και και πριν δυο χρόνια είχαμε στην ευρύτερη περιοχή την εκδήλωση ενός μικρότερου σεισμού της τάξης των 4,8 ρίχτερ. Είπε ακόμα ότι «συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τι γίνεται στην περιοχή». Ο κ. Λέκκας είπε επίσης ότι ελέγχεται η κατάσταση και είναι σε επαφή με τους δήμους. «Θα δούμε αμέσως μετά τι συμβαίνει στην περιοχή και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο».
Ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι τα πρώτα λεπτά μετά τον σεισμό είναι δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε ασφαλής εκτίμηση. «Είναι ένας σεισμός μετρίου μεγέθους και ήδη γίνονται μετασεισμοί οπότε θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτίμηση».

ΠΗΓΗ newsit.gr