Ελλάδα

Λευκός Πύργος: Τρεις συλλήψεις για καταστροφές και μήνυση από τον Δήμο

Λευκός Πύργος: Τρεις συλλήψεις για καταστροφές και μήνυση από τον Δήμο

Τρία άτομα συνελήφθησαν για καταστροφές στο πάρκο του Λευκού Πύργου. Ταυτόχρονα υποβλήθηκε σε βάρος του και μήνυση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Κάτοικοι γύρω από τον Λευκό Πύργο είδαν το βράδυ της Τετάρτης (07.07.2021) να κόβονται δέντρα, να τσιμεντώνεται τμήμα από το παρτέρι του πάρκου και να ανοίγονται μεγάλες τρύπες ώστε να τοποθετηθούν κίονες και άλλες κατασκευές.

Το θέμα δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ενημέρωσε τόσο τη δημοτική αστυνομία όσο και την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης για το συμβάν. Μετά από αυτοψία στο χώρο, διαπιστώθηκε πως τις εργασίες εκτελούσε ιδιοκτήτης καταστήματος τυχερών παιχνιδιών που διαθέτει και άδεια αναψυκτηρίου.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου Σωκράτης Δημητριάδης, «χωρίς άδεια και έγκριση κατέστρεψαν το παρτέρι. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας. Η κατασκευή είναι αυθαίρετη και καταπατά το δημόσιο χώρο».

Ο κ. Δημητριάδης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Αριστοτέλους και υπέβαλε το μεσημέρι μήνυση για διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας. Κλιμάκιο της υπηρεσίας Πρασίνου μεταβαίνει στο πάρκο για να κατεδαφίσει την κατασκευή με τους κίονες και να αποκαταστήσει τις ζημιές στο παρτέρι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ