Ελλάδα

Λιβύη: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τους νεκρούς της Ελληνικής αποστολής – «Θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποθεώθηκε από την Μπαντόσα και την κούκλα... πεθερά του στην πρεμιέρα του στο US Open - Δείτε βίντεο

Την οδύνη του για το τροχαίο δυστύχημα με 5 Έλληνες νεκρούς στην Λιβύη εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη εκτελούσαν εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως όλη η χώρα πενθεί, ενώ τόνισε πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα. Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».

ΠΗΓΗ newsit.gr