Ελλάδα

Lockdown: Δίχως τέλος τα υπαίθρια κορονοπάρτι σε δρόμους και πλατείες (video)

Lockdown: Δίχως τέλος τα υπαίθρια κορονοπάρτι σε δρόμους και πλατείες (video)

Ο συνωστισμός δεν σταμάτα… καμία ημέρα της εβδομάδας, παρά το lockdown. Δεκάδες νέοι και νέες με ένα ποτό στο χέρι από τα μπαρ της περιοχής ή με μια μπίρα από το περίπτερο διασκεδάσουν στο πεζοδρόμιο χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.

Το ρολόι δείχνει 9.15 και παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, μαζεύεται περισσότερος κόσμος… Όλοι είναι κουρασμένοι από το lockdown διαρκείας λόγω του κορονοϊού και οι εικόνες το μαρτυρούν…

Καθισμένοι στα παγκάκια, στα μηχανάκια ή ακουμπώντας πάνω στα κάγκελα, συνωστίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον προσπαθώντας να διασκεδάσουν, χωρίς να φορούν μάσκα ή να τηρούν οποιοδήποτε μέτρο προστασίας.

Ίδια εικόνα και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη με υπαίθρια κορονοπάρτι να στήνονται από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Συγχρωτισμός, χωρίς μάσκες, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης με την εξάπλωση του κορωνοϊου να είναι πιο επιθετική από ποτέ.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο λένε οι πολίτες με αρκετούς να προτείνουν το άνοιγμα της εστίασης, όπου τουλάχιστον θα υπάρχει ελεγχόμενη εφαρμογή των μέτρων.

Από τις πλατείες της Αθήνας, το πάρτι της Δευτέρας μεταφέρεται στις σκάλες Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα. Το γνωστό στέκι της νεολαίας την εποχή του κορωνοϊού καλά κρατεί, με τους νέους να το προτιμούν για να πιούν το πότο τους και να διασκεδάσουν.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη του lockdown

Μάλιστα ιδιοκτήτης μπαρ στη Θεσσαλονίκη, πιάστηκε για δεύτερη φορά να λειτουργεί παράνομα το μαγαζί του με δεκάδες θαμώνες να διασκεδάζουν μετά τις 12 το βράδυ.

Αν και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή και στα καφέ μπαρ, όπου ο κόσμος συρρέει για να πιεί το ποτό του take away στο δρόμο, ο καθημερινός συνωστισμός στο πεζοδρόμιο έξω από τα μαγαζιά δεν θυμίζει σε τίποτα εποχή κορωνοϊού.