Ελλάδα Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε καραντίνα μπαίνουν η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Το μόνο που θα μείνει ανοικτό είναι τα σχολεία. Οι μετακινήσεις μόνο με sms. Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σε lockdown μπαίνουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες καθώς έχουν χτυπήσει κόκκινο μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καθυστέρησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Πέτσα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Επίσης, η Μαγνησία περνάει από αύριο στο κόκκινο.

Δείτε ζωντανά