Ελλάδα

«Μάχη» για την αποπομπή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. – Για «τέλος του κομματισμού» μιλά ο Χρυσοχοΐδης

«Μάχη» για την αποπομπή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. – Για «τέλος του κομματισμού» μιλά ο Χρυσοχοΐδης
  • «Πόλεμος» ανακοινώσεων από την πρώτη ημέρα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • Για ρεβανσιστικές πολιτικές κατηγορεί την νέα ηγεσία η Όλγα Γεροβασίλη
  • Νέες κρίσεις προαναγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης

Δεκτή έκανε το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δήλωσε πως θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, ενώ τόνισε πως ο κομματισμός δεν χωρά στο Δημόσιο.

Με αφορμή αυτό, δήλωσε πως «σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους».

Σφοδρές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η μέχρι χθες υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε την ξεκάθαρη αντίθεση της για αυτή την απόφαση και κατηγόρησε τον νυν υπουργό πως αντιλαμβάνεται ως «λάφυρο» την ΕΛ.ΑΣ., ενώ έκανε λόγο για «ρεβανσιστικές πολιτικές».

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ. και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήριακαι χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».