Ελλάδα

Μαφιόζικο χτύπημα στο Μενίδι: Η σφαίρα πέρασε ξυστά από το μάτι – Ηθελαν να σκοτώσουν

Μαφιόζικο χτύπημα στο Μενίδι: Η σφαίρα πέρασε ξυστά από το μάτι - Ηθελαν να σκοτώσουν
Τον περίμεναν έξω από το πρακτορείο ΟΠΑΠ και πυροβόλησαν να τον σκοτώσουν κι όχι για να στείλουν μήνυμα

Εξω από πρακτορείο ΟΠΑΠ στην οδό Φιλαδελφείας στο Μενίδι στήθηκε η μαφιόζικη ενέδρα με στόχο 51χρονο ομογενή, ο οποίος δέχτηκε πυρά από δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι δράστες περίμεναν για τουλάχιστον μισή ώρα έξω από το πρακτορείο, έως ότου εμφανιστεί ο 51χρονος που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα.

Ο ομογενής είχε παρκάρει το πολυτελές τζιπ του, μάρκας Mercedes, έξω από το πρακτορείο. Οι δράστες εκτιμάται ότι τον παρακολουθούσαν, ότι σταμάτησαν και αυτοί στο κατάστημα, τον άφησαν να μπει μέσα και περίμεναν να εξέλθει για να τον πυροβολήσουν.

Ο τρόπος δράσης τους δείχνει στους αστυνομικούς ότι ήθελαν να σκοτώσουν τον 51χρονο και όχι απλά να στείλουν κάποιο εκβιαστικό μήνυμα. Όταν ο 51χρονος βγήκε ο ένας από τους δύο άντρες που επέβαιναν στη σταθμευμένη μηχανή άνοιξε πυρ εναντίον του. Μία σφαίρα πέτυχε τον ομογενή στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε ελάχιστα εκατοστά από το μάτι του, με τον 51χρονο να νοσηλεύεται εν ζωή στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς σαν από θαύμα. Ο 51χρονος δεν βγήκε από το πρακτορείο για να φύγει αλλά για να πάρει κάτι από το τζιπ του. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του είχε τις αισθήσεις του.

Ο άντρας που έγινε στόχος των ενόπλων έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ναρκωτικά, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ενώ είχε μπει κάποια στιγμή στο μικροσκόπιο των Αρχών και για παράνομα στοιχήματα. Οι δύο δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα. Η Ασφάλεια κάνει λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το τζιπ του 51χρονου έχει μεταφερθεί για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ εξετάζεται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πρακτορείου ΟΠΑΠ και άλλων καταστημάτων της οδού Φιλαδελφείας.