Ελλάδα

Μαγνησία: Μεγάλη χασισοφυτεία στη Ζαγορά – Αναζητούνται οι καλλιεργητές

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες θα είχαν συνολική συγκομιδή κάνναβης τουλάχιστον δύο τόνων και 440 κιλών, ενώ το εκτιμώμενο χρηματικό όφελος, μαζί με τις ποσότητες κάνναβης που εντοπίστηκαν στην Ζαγορά Μαγνησίας, θα κυμαίνονταν από 7,3 έως 9,8 εκατομμύρια ευρώ.

Τεράστια φυτεία χασίς, που αποτελείται από 2.440 δενδρύλλια, εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή της Ζαγοράς στη Μαγνησία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών. 

Σύμφωνα με τις Αρχές, οργανώθηκε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Σχεδόν 10 εκατομμύρια κέρδη

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένη φυτεία, όπου καλλιεργούνταν 2.440 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, τρία αποξηραντήρια και 13 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες θα είχαν συνολική συγκομιδή κάνναβης τουλάχιστον δύο τόνων και 440 κιλών, ενώ το εκτιμώμενο χρηματικό όφελος, μαζί με τις ποσότητες κάνναβης που εντοπίστηκαν, θα κυμαίνονταν από 7.360.000 ευρώ έως 9.812.000 ευρώ.

Η φυτεία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που περιβαλλόταν από πυκνή δασώδη βλάστηση, συνολικής έκτασης πέντε στρεμμάτων, χωρισμένο σε τέσσερα επίπεδα, που συνδέονταν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια. 

Παράλληλα, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει λάστιχα ποτίσματος, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, τα οποία κατέληγαν σε δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές συλλογής νερού, που τροφοδοτούνταν από χείμαρρο.

Κοντά στη φυτεία εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιες ξύλινες κατασκευές με εννέα αυτοσχέδια κρεβάτια, ρούχα, κλινοσκεπασμάτα, μαγειρικά σκεύη και φιάλες υγραερίου.

Η δικογραφία που σχηματίζεται, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.