Ελλάδα

Μαρία Κάλλας – Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Μαρία Κάλλας – Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Την Παρασκευή θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας, στο ξέφωτο Ροβέρτου Γκάλη, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την Παρασκευή το απόγευμα, στις 18:00, θα παρουσιαστεί στο κοινό το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, στο ξέφωτο Ροβέρτου Γκάλη, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μετά την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Πρόκειται για άλλη μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, που παρήγγειλε το έργο, το οποίο φιλοτέχνησε η γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη.

Η τοποθέτηση του αγάλματος αποτελεί σύνεχεια εκδηλώσεων προς τιμήν της αθάνατης Ελληνίδας ντίβας, που άρχισαν φέτος με την επιτυχέστατη Έκθεση στο Αχίλλειον στην Κέρκυρα «Μαρία Κάλλας, Παγκόσμια Ιέρεια της Όπερας», που αποτελείτο από κοστούμια της Μαρίας Κάλλας από την Σκάλα του Μιλάνου καθώς και αντικείμενα και προσωπικές της παρτιτούρες, από την συλλογή του επερχόμενου Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου θα κορυφωθούν το 2023 με τα εγκαίνια του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην οδόν Μητροπόλεως 44 και εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

ΠΗΓΗ