Ελλάδα

Μαρκόπουλο-Αυτοάμυνα μαθαίνουν οι γυναίκες

Μαρκόπουλο-Αυτοάμυνα μαθαίνουν οι γυναίκες

Μια πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου που αφορά την διδαχή τεχνικών αυτοάμυνας των γυναικών της πόλης, έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Ο σκοπός προφανής: η απόκτηση γνώσεων προστασίας έναντι βίαιων επιθέσεων
Ο Δήμος Μαρκοπούλου επέλεξε να προσφέρει στις γυναίκες δημότες του, την δυνατότητα να διδαχθούν τεχνικές αυτοάμυνας δηλώνοντας την ανησυχία του για τα φαινόμενα βίαιων συμπεριφορών κατά γυναικών που αυξάνονται επικίνδυνα στη χώρα μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο πρώτος κύκλος του εισαγωγικού σεμιναρίου αυτοάμυνας «STAY AWAY». Συγκεκριμένα, ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κας Μένης Βαμποράκη και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου, διοργανώθηκαν δωρεάν δύο εισαγωγικά μαθήματα γυναικείας αυτοάμυνας στις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Μαρκοπούλου.

Κατά την διάρκεια τους, οι συμμετέχουσες εξασκήθηκαν σε τεχνικές πολεμικών τεχνών, μυϊκής ενδυνάμωσης, αλλά και σε τρόπους αντίδρασης απέναντι στα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και ενδεχόμενης επίθεσης.

Μαρκόπουλο-Αυτοάμυνα μαθαίνουν οι γυναίκες

Στόχος του προγράμματος είναι πρωτίστως η διαμόρφωση ενός δικτύου γυναικών, όπου θα επικοινωνούν, θα μοιράζονται, θα ενεργοποιούνται, θα διεκδικούν και θα αντιστέκονται!

Υπεύθυνος για την υλοποίηση των εισαγωγικών μαθημάτων ήταν ο κος Γιώργος Ζαντιώτης, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας στο Ju Jitsu & Krav Maga Expert 1 και Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας – Πολεμικών Τεχνών στον Αθλητικό Όμιλο Μαρκοπούλου (Α.Ο.Μ.). «Χάρη στην πολύτιμη συμβολή του και την πολύχρονη εμπειρία του, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τον πρώτο κύκλο με επιτυχία» ανέφεραν από τον Δήμο.

 

ΠΗΓΗ in.gr