Ελλάδα

Με πρωτοβουλία Ντόρας οι Δικαστικές φυλακές στον Δήμο Χανίων

Με πρωτοβουλία Ντόρας οι Δικαστικές φυλακές στον Δήμο Χανίων

Στον Δήμο Χανίων αναμένεται να παραχωρηθούν οι Δικαστικές φυλακές Χανίων, το προσεχές διάστημα, όπως διαβεβαίωσε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σε συζήτηση που έπιασε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης του ΠτΔ στην Κίσσαμο.

Η κα Μπακογιάννη, είπε πως είναι ζήτημα χρόνου η ολοκληρωμένη παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζονταν παλιά οι δικαστικές φυλακές στα Χανιά και πλέον είναι ένα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της πόλης. Η ίδια εξήγησε πως μένουν μόνο να “πέσουν” οι υπογραφές από τα δύο αρμόδια υπουργεία -Οικονομικών και Δικαιοσύνης- και η κυριότητα του κτιρίου περνάει στον Δήμο Χανίων.

Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για αξιοποίηση της συγκεκριμένης κτιριακής δομής, έρχεται τώρα με γοργούς ρυθμούς, καθώς όπως τόνισε η ίδια η κα Μπακογιάννη “δουλέψαμε λίγο παραπάνω” για να κατορθωθεί αυτό.

Το κτίριο που στέγαζε άλλοτε της δικαστικές φυλακές, αποτελούσε μέχρι πρότεινος μήλον της έριδος, καθώς εκτός του Δήμου Χανίων, έντονο ενδιαφέρον και πιέσεις για την απόκτησή του, είχε ασκήσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων για να αποσυμφορηθεί λίγο ο συνωστισμός από τα Δικαστήρια.

Η βουλευτής Χανίων, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η συγκεκριμένη παραχώρηση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.