Ελλάδα

Μετά τους Γερμανούς «κολυμβητές» των ΜΚΟ ήρθαν και οι Βέλγοι «περιπατητές» στο Πήλιο να μπουν σε βάση της Αεροπορίας

Τρομακτικό βίντεο για όσους έχουν υψοφοβία: Drone κάνει «βουτιές» από ουρανοξύστες

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην χώρα όπου Γερμανοί «κολυμβητές» ανήκοντες σε ΜΚΟ και Βέλγοι «περιπατητές» παραβιάζουν «κατά λάθος» τις περιμέτρους ασφαλείας βάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι ταυτόχρονα με το περιστάτικό των Γερμανών κολυμβητών μελών ΜΚΟ που μπήκαν σε βάση καυσίμων των ΕΔ χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, αφού ουδείς επιτηρούσε την βάση από θαλάσσης, είχαμε και την παραβίαση της περιμέτρου της περίφραξης στη Μονάδα Επιτήρησης στο Πλιασίδι Πηλίου από Βέλγο «περιπατητή» προκαλώντας εύλογες απορίες εάν αυτά τα περιστατικά είναι τυχαία σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πάντως και τυχαία να είναι δείχνουν πως οι ελληνικές βάσεις δεν φρουρούνται επαρκώς και σε περίπτωση πολεμικών ενεργειών θα ήταν ιδιαιτέρως εκτεθειμένες.

Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  προχώρησε χθες η Εισαγγελία του Βόλου για τον 31χρονο Βέλγο υπήκοο,  ο οποίος συνελήφθη από αεροπόρους την περασμένη Παρασκευή, έχοντας παραβιάσει την περίμετρο της περίφραξης στη Μονάδα Επιτήρησης στο Πλιασίδι Πηλίου. Ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική, ενώ θα δικαστεί εφόσον οριστεί δικάσιμος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Εις βάρος του σχηματίσθηκε από την αστυνομία δικογραφία για κατασκοπεία πλημμεληματικού χαρακτήρα και για διατάραξη οικιακής ειρήνης αναφέρει το e-thessalia.gr

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν ο νεαρός περιπατητής φωτογράφισε τη στρατιωτική εγκατάσταση, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν βρέθηκε στο σακίδιο που είχε μαζί του, κάποια φωτογραφική μηχανή.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έκανε πεζοπορία, θέλοντας να διασχίσει το δυτικό Πήλιο για να βρεθεί στο ανατολικό, χάνοντας όμως τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από περίπολο της αεροπορικής μονάδας.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες είχε συλληφθεί στην ίδια περιοχή και ένας ακόμα Βέλγος από σμηνίτες του ραντάρ, επειδή φωτογράφιζε τον χώρο και του είχε ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Μάλιστα του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη του, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέχρι και η Βελγική Πρεσβεία, προκειμένου να αποσυρθεί η παραπάνω διάταξη, κάτι που τελικά συνέβη μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών.