Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δεν παρουσιάζετε πραγματικά δεδομένα – Η οικονομία δε θα ξανακλείσει

LIVE η συζήτηση στην Βουλή για τις πυρκαγιές - Μητσοτάκης: Το 112 απέδειξε την αξία του
Από το ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε πλήρως τα όσα νωρίτερα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Για παρουσίαση μη πραγματικών δεδομένων κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι «δεν ισχύουν τα ψέματα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής του» ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου καθολικού lockdown, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κοινωνία και η οικονομία δε θα ξανακλείσει».

Από το ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε πλήρως τα όσα νωρίτερα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην κατηγορία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «σφυρίξατε τη λήξη της πανδημίας», λέγοντας «πού το είδατε αυτό γραμμένο κ. Τσίπρα. Από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα όταν η κυβέρνηση εξακολουθεί με πάρα πολύ μεγάλη συστηματικότητα να πρόταση την αντιμετώπιση της πανδημίας ως τη μεγάλη πρόκληση που πρέπει να διαχειριστούμε. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Ήρθα στη Βουλή για να παρουσιάσω την πραγματική εικόνα στους πολίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «δεν ισχύουν τα ψέματα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 1.484 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού όταν χώρες όπως Ιταλία και το Βέλγιο έχουν πάνω από 2.000.«Είναι άδικο και λάθος να απομονώνετς τι σημαίνει τι συμβαίνει στη χώρα και κάποιες βδομάδες χωρίς να μπορείτε να βλέπετε τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αναφερθήκατε εσφαλμένα στο γεγονός ότι η χώρα παρουσιάζει υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω κορονοϊού», ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα παραδέχτηκε ότι η πορεία των θανάτων δεν είναι καλή τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν είναι είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης εικόνας διαχείρισης της πανδημίας.

Η Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς το ποσοστό συμπολιτών μας που αρρωσταίνουν από Covid και δυστυχώς καταλήγουν.

Κάνετε λάθος διαστρεβλώνεται τα στατιστικά δεδομένα η πραγματικότητα για την οποία δεν επιτρέπεται σε αυτήν την αίθουσα να υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία είναι ότι η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στη μάστιγα του κορονοϊού είναι το εμβόλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους νέους λέγοντας ότι «πρέπει να πούμε για να πείσουμε συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για να προστατέψουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των υπολοίπων όσο πιο πολύ είναι οι εμβολιασμένοι τόσο λιγότερες οι νοσηλείες και οι απώλειες», ενώ ανέφερε και στη Β. Ελλάδα και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου καθολικού lockdown, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κοινωνία και η οικονομία δε θα ξανακλείσει».