Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς επιτρέψατε μέσα στο κόμμα σας διγλωσσία για τα εμβόλια

Η κατάντια της Εθνικής – Πιο κάτω από Γιβραλτάρ και Λιχτενστάιν στις προσπάθειες εντός στόχου

Σκληρή κριτική στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία άσκησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής τονίζοντας ότι: «Στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, το Νοέμβριο του περασμένου έτους και μετά μας λέγατε ότι ξεστοκάρονται υπονοώντας ότι κάποια είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα. Να αφήσω στην άκρη αυτά που λέγατε ότι μπορούν να αντικατασταθούν εμβόλια Ρωσίας ή Κούβας και πως υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο εμείς δεν δίνουμε στους πολίτες. Μας ζητούσε να το συνταγογραφήσουμε ο κ. Πολάκης την ώρα που το CDC έλεγε ότι είναι για άλογα και μοσχάρια» και πρόσθεσε: «Ο κ. Πολάκης υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Και εμβολιάστηκε με το ζόρι όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ως γιατρός».

«Επιτρέψατε, ανεχτήκατε, ενθαρρύνατε να υπάρχει μέσα στο κόμμα σας διγλωσσία για τον εμβολιασμό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Όταν επιλέξαμε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού μας είπατε να το κάνουμε αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Ένα πράγμα που κάναμε σε αυτούς τους 22 μήνες δεν μας είπατε ότι είναι καλό. Λοιδορήσατε το freedom pass και αυτό ήταν που αύξησε τα ποσοστά εμβολιασμού στους νέους από το 15% στο 60%. Για ποιο αρραγές μέτωπο μιλάμε όταν το κάθε ναι της κυβέρνησης ακολουθούσε ένα όχι της αντιπολίτευσης. Λέγατε ότι θα κάνετε μια καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού και όλα αυτά ήταν λόγια. Σε κάθε ευκαιρία υπονομεύατε την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Αναφέρθηκε δε στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και επανέλαβε ότι η βόρεια Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός διάβασε μια ανάρτηση ενός γιατρού που δίνει μάχη στα δημόσια νοσοκομεία και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια να επενδύσετε πολιτικά πάνω στην πανδημία.