Ελλάδα

Μπακογιάννη για Χανιά: Το είπα αστειευόμενη, εγώ ούτως ή άλλως μπορώ να πάω στην Κρήτη

Νοσοκομείο Λαμίας για Κουφοντίνα: Προχωρήσαμε σε σταδιακή σίτισή του κατόπιν επιθυμίας του

Αστεϊσμός ήταν η φράση «εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη το Πάσχα» υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθαρίζοντας ότι εκείνη ως βουλευτής μπορεί να πάει ούτως ή άλλως στο νησί.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ξεκαθάρισε ότι το είπε αστειευόμενη συμπληρώνοντας ότι «εγώ ούτως ή άλλως μπορώ να πάω, έχω υποχρέωση να πάω. Και ευχήθηκα να πάμε όλοι στην Κρήτη».

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ, ότι «εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη. Πρώτα ο Θεός ναι, θα μπορέσουμε να πάμε» απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα ανοίξουν οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών για το Πάσχα.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι από αυτή τη βδομάδα θα μειωθούν οι θάνατοι από κορονοϊό και έπειτα θα ακολουθήσει καθορδική πορεία, άρα λογικά σκεπτόμενοι αν υπολογίσουμε ότι έχουν γίνει 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και ότι θα γίνουν ακόμα 1,7 εκατομμύρια τον Απρίλιο το ιικό φορτίο θα μειωθεί κι έτσι με προσοχή και τηρώντας τις αποστάσεις νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξαναβρούμε ένα μέρος της ζωής μας».

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι μέρος της αγοράς κινείται κρυφά, ενώ υποστήριξε ότι
ένας μαγαζάτορας έχει ο ίδιος συμφέρον να τηρήσει τα μέτρα.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι νέοι 17-22 ετών έχουν φτάσει τελείως στα όριά τους, αρνούνται πλέον να μείνουν μέσα στο σπίτι και πάνε και κλείνονται σε σπίτια μεταξύ τους, συμπληρώνοντας ότι «καλύτερο είναι να βρίσκονται έξω, είναι πιο ασφαλές».

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα, είπε πως ίσως κάναμε πράγματα που ήταν υπερβολικά, που εκ των υστέρων φάνηκαν ότι δεν χρειάζονταν, όμως κάτι σωστό πρέπει να έχουμε κάνει γιατί σε σχέση με τις άλλες χώρες είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση.