Ελλάδα

«Μπάλλος»: Σε Ιθάκη και Βατοπέδι η περισσότερη βροχή του τριημέρου

Κορονοϊός: Γιατί προκαλεί παρενέργειες το εμβόλιο; Ειδικός εξηγεί

Τα Πατήσια την υγρή «πρωτιά» στην Αττική

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προκάλεσε στη χώρα η κακοκαιρία «Μπάλλος» είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάρα πολλών προβλημάτων, διαπιστώνει σε απολογισμό του ο κόμβος meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως επισημαίνει, υπερχειλίσεις χειμάρρων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές ήταν τα κυριότερα από αυτά. Στην Εύβοια ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του ενώ στην Αττική πλημμύρισαν δρόμοι και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον Κηφισό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη έως και το πρωί του Σαββάτου. Όπως προκύπτει από τις καταγραφές αυτές, ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Ιερά Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (262 χιλιοστά). Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στην Αθήνα, όπου ο σταθμός των Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής.

ΠΗΓΗ naftemporiki