Ελλάδα Κορωνοΐός

Ν.Τσιόδρας: «Θα ανακοινωθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο» – 32 οι νεκροί και 95 νέα κρούσματα στη χώρα

Κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στη χώρα - 743 συνολικά - 20 οι νεκροί

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Νίκος Τσιόδρας πήρε τη καθιερωμένη θέση του και είναι έτοιμος για να ενημερώσει τους πολίτες για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Δίπλα του βρίσκεται ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορωνοϊού με το σύνολο να ανέρχεται σε 1061. Από όσους νοσηλεύονται, 69 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι θα ανακοινωθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τέσσερις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα είναι 32, με μέση ηλικία τα 72 έτη.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες.

Ν. Χαρδαλιάς: «Με κινητό πλέον η συνταγογράφηση – Διακόπτονται πτήσεις προς και από Ολλανδία»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον επαναπατρισμοί από τρεις κατηγορίες ατόμων:

α) Οσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση

β) Οσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού)

γ) Οσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου)

«Η έμφαση μας είναι συγκεκριμένη. Πάνω από 2000 άτομα έχουν υποβάλει αίτημα για επιστροφή από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως κατέστησε σαφές, δεν θα επιστρέψουν όλοι» τόνισε πριν από λίγο, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Χαρδαλιάς.

«Θα δοθεί προτεραιότητα στις έγκυες και σε άτομα με σοβαρό πρόβλημα υγείας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι η ανταπόκριση των πολιτών είναι πραγματικά συγκινητική, όσον αφορά τους εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν.