Επικαιρότητα Ναυτικό

Καιρός – Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» λόγω των θυελλωδών ανέμων

Καιρός – Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» λόγω των θυελλωδών ανέμων

Ρήγμα στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» προκάλεσε η θαλασσοταραχή που επικράτησε σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο λόγω των θυελλωδών ανέμων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα Ολόκληρη σχισμή άνοιξε στο κάτω μέρος της πρύμνης του ιστορικού αντιτορπιλικού πλοίου και πλωτού μουσείου του Πολεμικού Ναυτικού, «Βέλος», που βάλλεται, αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία, από τα μανιασμένα κύματα λόγω των πανίσχυρων ανέμων που πνέουν από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχη ζημία, μικρότερου μεγέθους, είχε προκληθεί και τον Μάρτιο, σε μία ανάλογη κακοκαιρία. Μάλιστα, οι άνθρωποι του πλοίου, που βρίσκεται αγκυροβολημένο δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής και προσέκρουσε από το πρωί στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας, αιτήθηκαν τη συνδρομή ενός ρυμουλκού μηχανοκίνητου πλοίου το οποίο βρίσκεται δίπλα στο παροπλισμένο «Βέλος» για προληπτικούς λόγους.

Όπως αναφέρει το voria στο σημείο βρίσκεται το “Dionysos Z”, με το πλήρωμα του να βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς οι άνεμοι είναι ασταμάτητοι και προκαλούν τεράστια κύματα που μετακινούν ασταμάτητα το πλοίο.

Στο σημείο μάλιστα είναι δύσκολο ακόμη και να σταθεί κάποιος, αφού οι σφοδροί άνεμοι δυσκολεύουν σημαντικά τη βάδιση, ενώ η θάλασσα έχει βγει κυριολεκτικά έξω και βρέχει συνεχώς το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στη Θεσσαλονίκη και οι ριπές τους αγγίζουν ακόμη και τα 90 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα συνεχίσουν να φυσούν και τη νύχτα, για να κοπάσουν από αύριο.

Πηγή:www.newsit.gr