Επικαιρότητα Ναυτικό

Zubr: Αναβάθμιση – «ανάσα ζωής» για το ρωσικό αερόστρωμνο αποβατικό Evgeny Kocheshkov

Κολλαγόνο: Σε ποιες λειτουργίες είναι απαραίτητο (εικόνες)

«Ανάσα ζωής» για τo αερόστρωμνο αποβατικό Evgeny Kocheshkov κατηγορίας Zubr του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, δόθηκε «πράσινο φως» για την αναβάθμισή του, προκειμένου να παραδοθεί προς υπηρεσία στο Στόλο της Βαλτικής.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται εκπρόσωπο του ναυπηγείου που έχει αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού του πλοίου κλάσσης Zubr, το αερόστρωμνο αποβατικό αναμένεται να υποστεί μια διαδικασία αναβάθμισης δύο εβδομάδων και στη συνέχεια θα είναι έτοιμο για ένταξη στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος: «Στις 9 Φεβρουαρίου, το πλοίο κατηγορίας Zubr Evgeny Kocheshkov ελλιμενίστηκε στο ναυπηγείο του Yantar, όπου οι ειδικοί θα επιθεωρήσουν το αποβατικό πλοίο και θα καθορίσουν τις απαιτούμενες ενέργειες επισκευών που πρέπει να υλοποιηθούν»

Ως προς το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης της αναβάθμισης, ο ίδιος διευκρίνισε στη συνέχεια ότι θα διαρκέσει περίπου δύο βδομάδες και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην υπηρεσία του στον Στόλο της Βαλτικής του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Το Evgeny Kocheshkov βρίσκεται σε υπηρεσία στο στόλο της Βαλτικής από τον Οκτώβριο του 1990. Έχει εκτόπισμα 555 τόνους, έχει μήκος 57,3 μέτρα και πλάτος 25,6 μέτρα.  Επιπρόσθετα έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 300 μιλίων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι και 60 κόμβους, ενώ ακόμα διαθέτει πυροβόλα όπλα, δύο θέσεις εκτόξευσης πυραύλων για επιθετικό σκοπό αλλά και συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου