Επικαιρότητα ΝΔ

Δηλώσεις Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

Εύβοια: Εικόνες που φέρνουν στο μυαλό το Μάτι: Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες - Καμμένα αυτοκίνητα (φώτο)

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο νέος διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας και τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

¨Ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος από τη σύσκεψη δήλωσε:

«Βρίσκομαι εδώ για να πω με τη σειρά μου ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της πολιτικής προστασίας σε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά» είπε με τη σειρά του Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών» επανέλαβε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε, «ό,τι μπορεί να γίνει έχει γίνει και θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια του καιρού θα πάνε όλα καλύτερα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε τους πολίτες να ακούνε πάντα τις εντολές της γγ Πολιτικής Προστασίας». «Οι πυροσβέστες μας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έχουν δώσει τον εαυτό τους, είναι ξάγρυπνοι, είναι συχνά χωρίς φαγητό, είναι κουρασμένοι, αλλά απολαμβάνουν την εκτίμηση της κοινωνίας» συμπλήρωσε για τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε  πως στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια θα συνδράμουν αύριο το πρωί 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Σήμερα δίνουμε μια σκληρή μάχη ενάντια σε πολύ δύσκολες συνθήκες» σημείωσε έξω από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η διάσωση της ιδιωτικής περιουσίας».