Επικαιρότητα ΝΔ

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Ομιλία στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στη νέα θέση της Ελλάδας μετά τις εκλογές, το μεταναστευτικό, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και το Κυπριακό και τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά με μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μόνη της το βάρος των προσφυγικών ροών που κατευθύνονται στην Ευρώπη, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία ότι πρέπει να πράξει πολλά περισσότερα για να εκπληρώσει το μερίδιό της στη συμφωνία με την ΕΕ.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός  θα τονίσει ότι καμία απτή πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ δύο γειτονικών χωρών δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, καθώς και των Διεθνών Συνθηκών.

Για το Κυπριακό αναμένεται να συνταχθεί με τη θέση του Νίκου Αναστασιάδη, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η εξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή νομική εκπροσώπηση και ενιαία ιθαγένεια.

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού: